Kas

2021 Kasım Sorumluluk Sınav Programı için sayfaya tıklayınız.

Tem

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesinin (SİMEP) tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda, projenin okurken meslek sahibi olma imkanı sağladığını belirterek, gençleri sunulan imkanlardan faydalanmaya davet etti.ASO 1.OSB'de gerçekleştirilen toplantıya, ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Sincan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nafiz Çapkın ve diğer kamu kurum müdürleri ile Sincanda bulunan İmam ve Muhtarlarımızla toplantı gerçekleştirildi.

Haz

İş Pedagojisi Uzaktan Eğitim Kılavuzumuz aşağıdaki linkte mevcuttur. Değerli Kursiyerlerimiz EBA üzerinden yapacakları çalışmaları kılavuz üzerinden takip edebilirler.

May

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Dr. Ömer İleri ve AK Parti Ankara Milletvekili Sn. Zeynep Yıldız ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Sn. Nurettin Özdebir ve ASO 1.OSB Bölge Müdürü Sn. Cüneyt Çalık ile Hacettepe Üniversitesi ASO 1.OSB Y.O. Müdürü Sn. Prof. Dr. Adil Binal ASO 1.OSB'de yer alan  ASO Teknik Koleji, Okulumuz ve ASOSEM'i ziyaret ederek eğitimlerle ilgili bilgi aldılar. Değerli Heyet Okulumuzda uygulanan SİMEP Projesi, Mesleki Beceri Testleri Projesi, Endüstri 4.0 Robotik Otomasyon Teknolojileri Projesi, Erasmus+ KA120 VET Charter Akreditasyon Projesi ve Endüstriyel Artırılmış Gerçeklik Tasarımı Projesi hakkında detaylı bilgi aldı. https://t.co/97DeEvdlCw

Mrt

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) iş birliğinde Expertise France ve EDUSER'in yürüttüğü "İstihdam için Mesleki Eğitim Programı" (İMEP) İşletmelerde Mesleki Eğitim Öğrenci İş Dosyası Hazırlık Çalıştayı Ankara'da Gerçekleşti.

İMEP, Türkiye'de kaliteli çıraklık ve mesleki eğitim yoluyla gençlere ve yetişkinlere mesleki beceriler kazandırarak istihdama erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu amaca yönelik olarak çırak öğrencilerin işyerlerindeki uygulamalı eğitimlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesine bir standart getirmek üzere mesleki eğitim merkezi yetkilileri ile özel sektör temsilcilerinin katılımıyla iki gün süren çalıştay organize edildi.

Toplantının ilk gün programında, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü adına İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Sayın Süleyman Akgül, TESK AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü adına Sayın Fuat Elvan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. İMEP Modül 1 Lideri ve Saha Koordinatörü İzzet Çevik tarafından "Çalıştayın Amacı ve Kapsamı", ANKESOB Eğitim, Proje ve AR-GE Müdürü Erdoğan Özen tarafından "Mevcut Durum, Sorunlar ve İhtiyaçlar", İMEP Proje İş Piyasası Uzmanı Aydın Türkoğlu tarafından "İşletmelerde Mesleki Eğitim Öğrenci İş Dosyası Taslak Çalışması" konulu sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından katılımcılar üç gruba ayrılarak geliştirilen taslak çerçeve üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Grup çalışmalarında, çıraklık eğitiminde kalite nasıl artırılır, uygulamalı eğitimdeki eksiklikler nasıl giderilir ve öğrenci iş dosyası bu sürece katkı verecek biçimde nasıl düzenlenir ve etkin şekilde uygulanır gibi sorulara yanıtlar arandı. Çalıştay ikinci gün sonunda grup çalışması sunumları gerçekleştirilerek, taslak öğrenci iş dosyası üzerinde ilgili tarafların görüş ve önerileri alınarak çalışma sona erdi.

Mrt

Erasmus + KA 120 Vet Charter Akreditasyon Projelerimiz kapsamında yurt dışında staj faaliyetlerine katılacak olan Öğretmen ve Öğrencilerimize Yönelik 3 Aydır Çevrim İçi eğitimlerle yapılmakta olan Seviye A1 İngilizce Eğitimlerimiz Sincan Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde 26 Öğretmen ve 96 Öğrenci ile 4 ayrı grupta Yüz Yüze olarak da başlamıştır.

Mrt

Okulumuz Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı 2020 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi VET Charter Sahibi Kurumların Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Başvurularına İlişkin Sonuçlar Kabul Listesinde yer aldı.

Sevgili öğrenciler,

Okulumuzun EBA entegrasyonu yapılıncaya kadar uzaktan öğretim faaliyetlerimiz Google Classroom üzerinden yapılacaktır. Okulumuz tarafından tüm öğrencilerimiz sisteme aktarılmış ve erkuntmem.k12.tr hesabı oluşturulmuştur.  Sisteme giriş için ekteki adımları takip ediniz. Okul numaranız ve katılacağınız sınıf kodu için sınıf öğretmenleriniz ile irtibata geçiniz.

Erkunt Mesleki  Eğitim Merkezi Müdürlüğü

May

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım ve Yönlendirme Çalışma Planına uygun olarak SİMEP tanıtım ve yönlendirme çalışmaları kapsamında Sincan ilçesinde 8 okula gidilmiş olup toplamda 2029 öğrenciye ulaşılmış, 5000 adet broşür, 16 adet afiş dağıtılmıştır.

May

11.04.2018 tarihinde ASO 1. OSB. Marifet Camii İmam Hatibi Sayın Faruk KAYA tarafından öğrencilerimize ´Okul İlim İrfan Yuvası Temalı´ söyleşi programı yapılmıştır.

Mrt

21 Mart Nevruz ve Bahar Bayramı Okulumuzda Etkinlik ve Eğlence İle Kutlanmıştır.

Kas

Okulumuzun Erasmus K+ projesi kapsamında Almanyadaki proje etkinliklerine Alman basınında yer verilmiştir.

May

19 Mayıs 2015 Atatürk´ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramımızda Genel Müdürlüğümüzü Temsilen Okulumuz Öğrencileri İbrahim KONUŞ, Sadık DALYAN ve Fatma Aslıhan TUNCER, Cumhurbaşkanlığı Sarayında Yapılan Törene Katılmışlardır.