T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi

OKULUMUZUN ALMANYADAKİ PROJE FAALİYETLERİ ALMAN BASININDA YER ALMIŞTIR.

Okulumuzun Erasmus K+ projesi kapsamında Almanyadaki proje etkinliklerine Alman basınında yer verilmiştir.

GAZETE METNİNİN TÜRKÇESİ

Türk öğrenciler, uluslararası bir  çalışma yapmak için şu anda Passau'dalar. Onlar, Karl-Peter Obermaier Okulunun makine ve robot bölümünde misafirler. Passau'lu öğrenciler ile birlikte iki hafta zaman geçirecekler.

Makine bölümü mezunları, yaygın olarak endüstride; parçalara şekil verme, makine parçaları üretme ve parçalar üzerine iz bırakma işlerinde çalıştıkları için Avusturya'nın dünyaca ünlü Voestalpine demir çelik fabrikasına gezi düzenlendi. Burada cevherden çeliğe üretim süreçleri deneyimi kazanılmaktadır. Ankara ve Passau öğrencileri bu gezide kültürel yönü de ihmal etmediler ve Linz Şehrinin Tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Ülkeler arası işbirlikleri Erasmus + tarafından desteklenmektedir. Avrupa komisyonu yurt dışındaki mesleki eğitim faaliyetlerini teşvik etmektedir. Okul öğretmenleri Florian Kurz ve Proje Koordinatörü Alexander Sommer, mesleki öğrenci değişiminin sorumlularıdır. Her iki Erasmus koordinatörü, yerel seviyedeki mesleki eğitimi uluslararası hale dönüştürmektedirler. Onlar Türk misafirlerin programını planladılar. Bu görev zordu, çünkü Alman – Türk ilişkileri biraz sıkıntılı durumda. Fakat her şeye rağmen birlikte çalışmak sıkıntılı olmadı. Bu faaliyetler, uzun süreli bir proje için  umut vericidir. Florian Kurz, kazanımları güvenle onaylıyor. "Ankara ve Berlin arasındaki tüm sıkıntılara rağmen, öğrenci değişiminde birlikte konuşma ve ortak tecrübe kazanımlarının olduğunu hissediyoruz."  dedi. Alexander Sommer ise, umut dolu olarak ileri bakıyor. " Belki de eğitim projesi barışa sinyal olacaktır." dedi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.11.2016 - Güncelleme: 18.08.2020 16:36 - Görüntülenme: 544
  Beğen | 0  kişi beğendi